INOT PENTRU COPII INITIERE, INCEPATORI, AVANSATI

ACCESUL IN BAZINUL DE INOT ESTE PERMIS NUMAI CU ECHIPAMENT ADECVAT: CASCA DE INOT, SLAPI, SLIP, COSTUM DE BAIE, PROSPOP (VALABIL SI LA SAUNE)

CLUB SPORTIV DELMADI organizeza cursuri de inot pentru: copii si adulti

Cursurile de initiere inot sunt adresate atat copiilor cat si adultilor la nivel de grupa sau in regim personal.

Cursuri initiere inot copii
Initierea in inot pentru copii este etapa in care copiii inscrisi la cursurile de inot trebuie sa cunoasca exact ceea ce urmeaza a fi invatat, si spre ceea ce trebuie sa tinda ca rezultat final. Prin aplicarea elementelor de continut (demonstratii, explicatii) copiii isi formeaza o reprezentare despre exercitiul propus spre invatare si pe baza acesteia vor primi apoi indicatiile referitoare la planul si caile de insusire a preocedeelor de inot.

Cursurile noastre de initiere inot pentru copii sunt organizate pe culoare diferite tinandu-se cont de nivelul fiecarui copil. Astfel cei care vor invata repede sa stea la suprafata vor fi avansati catre un alt antrenor.

Etapele principale ale cursurilor de initiere in inot

Nivelul incepatorilor (initierea in inot)

Initierea in inot sau scoala inotului reprezinta perioada initierii pe parcursul careia incepatorii isi insusesc cunostinte si deprinderi specifice inotului, ca baza a invatarii corecte a tehnicii exercitiilor sau probelor de inot.

Obiective: crearea elevilor a unei reprezentari sau imagini motrice cat mai precisa a tehnicii exercitiului care urmeaza sa fie insusit.

a) Adaptarea la mediul acvatic: In prima etapa a cursului de initiere inot, pentru adaptarea in mediul acvatic, se urmareste: gasirea echilibrului in apa, invatarea unor miscari de coordonare simple, invatarea respiratiei acvatice, deplasarea in apa cu obiecte ajutatoare: colac, aripioare, bagheta.

b) Insusirea principalelor calitati motrice: -formarea deprinderii de a executa exercitiile corect, relaxat, economic si eficient. -formarea simtului si al tempo-ului. -dezvoltarea capacitatii de efort a organismului -dezvoltarea rezistentei aeerobe.

c) Dezvoltarea calitatilor motrice: – insusirea miscarilor de baza ale procedeelor craul si spate – coordonarea miscarii bratelor si a picioarelor cu respiratia

In functie de calitatile fizice ale cursantilor, se va face selectia primara
pentru performanta.

Cursurile se tin in cadrul Complexului de agrement din strada Cuejdi nr. 2 Piatra Neamt.

    • Zaharia Adrian, profesor antrenor maestru
    • Zaharia Marinela, instructor acvatic&aquagym

Relatii la telefon:0745-923861; 0729-923861

Ori ce incepator care doreste sa isi invinga frica de apa trebuie sa treaca printr-un curs de initiere alaturi de o persoana experimentata ce are la baza metode eficiente care tin cont in special de psihologia omului. Primele cursuri de initiere inot te ajuta sa deprinzi cele mai importante abilitati motrice care te vor ajuta sa inveti sa inoti si te vor indrepta spre calea perfectionarii.

Alege cu grija inceputul acestui drum pentru a ajunge la final cat mai repede intr-un mod cat mai eficient si placut!